Lazada Malaysia

PENGUNJUNG BLOG

Seperti yang kita tahu pengunjung merupakan aset yang amat penting kepada sesebuah blog. Percaya atau tidak, cuba bayangkan setelah kita membuat satu blog yang begitu menarik dan unik, tetapi pengunjung tiada, adakah blog anda bernilai? Jawapan bagi Soalan itu ada pada diri kita sendiri. Secara tidak langsungnya kita akan berasa hampakan. Tapi ia amat berbeza sekali kepada blog peribadi. Ia amat specifik kepada diari dan kehidupan peribadi kita.
Ok, adakah blog kita sering dikunjungi pengunjung? Untuk jawapan ini, teman percaya anda semua tahu bagaimanakah hendak meningkatkan traffic ataupun pengunjung kepada sesebuah blog. Salah satu caranya ialah anda mestilah menjadi pengunjung dan komentar yang rajin. Secara tidak langsung bila anda berkomentar di sesebuah blog, blog anda akan mendapat link back dari blog tersebut dan dapat mempromosikan blog anda secara tidak langsungnya.Kini banyak site percuma untuk mempromosikan sesebuah blog. Salah satu contohnya, GOOGLE. Tetapi itu hanya terpulang kepada kita sendiri untuk bertindak.
Berbalik kepada topik kita tadi, Pengunjung blog boleh diibaratkan 'EMAS" yang sangat berharga. Tanpa pengunjung, sesebuah blog boleh diibaratkan 'perahu tanpa pendayung di lautan yang luas'. Hehehe.....
Bayangkanlah..........
Jadi kesimpulannya, pengunjung amat penting untuk menaikkan ranking blog kita. Teman percaya anda semua merupakan aset penting dalam dunia blog ini.Ingat!!! Pengunjung adalah anda. Anda adalah pengunjung. Mudahkan...
Teman percaya para sahabat sekalian mempunyai pendapat yang tersendiri. Luahkan pendapat anda untuk kita kongsikan bersama......

p/s : ini adalah sekadar pendapat dari Teman.


Blog, Updated at: Friday, August 21, 2009

14 comments:

  1. terus pengunjung dapet apa dong, kl gak dapet linkback atau kunjungan balik... salam kenal ya :)

    ReplyDelete
  2. iya siip , kalu nudah dikunjungi, kunjung balik ya hehehehehe

    ReplyDelete
  3. oke.. bener tuh sob.... di tunggu kunjung balik n coment nya :D, buat tambah2 temen follow-follow yuk [info ternak]

    ReplyDelete
  4. kayak lebaran ya...
    saling berkunjung.....
    heheh

    ReplyDelete
  5. salam sobat
    marhaban ya ramadhan
    selamat berpuasa

    ReplyDelete
  6. selamat berpuasa ditunggu kunjungan baliknya sobat-sobat blogger yang cantik dan ganteng baik hati dan tidak sombong ramah tamah dan berbudi pekerti yang baik..

    ReplyDelete
  7. mampir,,,, ni mo silaturrohi di bulanpuASSA,,,,
    biasa minta sahur....hehehehewkwkwk

    ReplyDelete
  8. Saya setuju Sobat. Pengunjung itu penting sekali; demikian juga komentar. Senang sekali jika ada yang berkomentar di posting kita...Mari kita saling berkunjung dan berkomentar (jika memang ada waktunya).

    ReplyDelete
  9. Setujuh belas agustus sob.
    Mang perlu banget tuh pengunjung blog. Apa lagi yang mau baca tulisan kita, trus mau komen di postingan kita. Soalnya, banyak juga sobat yang suka baca-baca postingan, tapi tak sedikitpun berterima kasih dengan memberi komen

    ReplyDelete
  10. wuaaaaaaaaa pengunjung blog,,jahahha sapa sich yg gak mau !

    ohhia blog ente rameee coyyyyyyyy :D

    ReplyDelete
  11. pengunjung adalah anda, anda adalah pengunjung...
    makin rame makin seru...

    ReplyDelete
  12. info menarik nie, dan juga artikel yang bagus sekali pembahasannya dan saya suka sekali dan juga situs yg bagus dan menarik untuk dibaca loe, dan salam kenal dari mico, makasi

    ReplyDelete

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, hasutan atau unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

Followers

NUFFNANG