Lazada Malaysia

Perbalahan Antara Karpal-Ramasamy Selesai, Kata DAP

KUALA LUMPUR, 15 Dis (Bernama) -- Perbalahan berhubung isu "Godfather-Warlord" antara Pengerusi DAP Karpal Singh dan Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang Prof Dr P Ramasamy telah diselesaikan, menurut kenyataan DAP Khamis.

Kenyataan tersebut, yang dikeluarkan oleh panel tiga anggota yang ditugaskan oleh Jawatankuasa Pusat Eksekutif (CEC) untuk menyelesaikan isu itu, menyebut perbalahan itu telah diselesaikan dan parti itu berusaha untuk mara ke hadapan.

Panel tersebut dianggotai oleh pemimpin veteran Lim Kit Siang, penasihat seumur hidup Dr Chen Man Hin dan Setiausaha Agung Lim Guan Eng.

Perbalahan itu tercetus pada 28 Nov lalu selepas sebuah akhbar vernakular melaporkan Ramasamy, yang juga Anggota Dewan Undang Negeri (ADUN) Perai, telah mengumumkan bahawa beliau dan tiga calon wanita bakal bertanding pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13.

Berikutan itu, Karpal, yang juga Anggota Parlimen Bukit Gelugor, berkata bukan untuk Ramasamy membuat pemilihan calon dan parti itu tidak mempunyai tempat untuk 'Warlord".

Ramasamy kemudian menjawab parti itu boleh hidup tanpa "Godfather".

Perbalahan antara dua pemimpin itu bertambah teruk semasa konvensyen tahunan DAP Pulau Pinang hujung minggu lepas dengan Karpal menuntut Ramasamy memohon maaf. Bagaimanapun, Ramasamy enggan berbuat demikian.

Kenyataan panel itu juga berkata akhbar harian itu telah menarik balik laporan semalam dan pengarangnya telah membuat pembetulan berhubung laporan berita itu.


  SUMBER BERNAMA


Blog, Updated at: Friday, December 16, 2011

0 comments:

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, hasutan atau unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

Followers

NUFFNANG