Lazada Malaysia

Hilang 4 Jari Ketika asyik memasukkan tebu ke dalam mesin.

KUALA TERENGGANU: “Itulah detik paling menakutkan sepanjang hidup saya apabila melihat empat jari tangan kanan perlahan-lahan dimamah mesin tebu sehingga darah memercik ke serata tempat,” kata penjual air tebu, Ngah Ismail, 69, ketika ditemui di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di sini, semalam.
Kejadian yang berlaku di gerai air tebu milik mangsa pada jam 6.30 petang, 10 Ogos lalu itu menyebabkan empat jari tangan kanannya hancur dan dia terpaksa dikejarkan ke HSNZ untuk rawatan.

Ngah yang menetap di Kampung Paloh Sungai Kiat, di sini, berkata, sebelum kejadian dia memulakan operasi perniagaannya di hadapan rumahnya pada jam 4.30 petang.

“Memandangkan mesin tebu rosak, menantu menghadiahkan mesin tebu baru kepada saya dua hari sebelum kejadian itu. Mesin tebu itu lebih cepat dan lancar berbanding mesin tebu lama.


“Ketika asyik memasukkan tebu ke dalam mesin sambil dibantu dua anak, tiba-tiba jari saya berasa sakit dan pedih sebelum menyedari ia dimamah mesin tebu.

Ikuti berita selanjutnya di myMetro
 Sumber myMetro


Blog, Updated at: Friday, August 19, 2011

0 comments:

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, hasutan atau unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

Followers

NUFFNANG