Lazada Malaysia

Terjun Sungai Lepas Langgar Polis

KUCHING - Seorang penunggang motosikal melanggar anggota polis sebelum dia melarikan diri dengan terjun ke dalam Sungai Sarawak, malam tadi.

Dia dipercayai berbuat demikian kerana menunggang motosikal yang dicuri.
   
Timbalan Ketua Polis Daerah Kuching (Operasi), Superintendan Fauzilan Abdul Aziz berkata, kejadian berlaku kira-kira 9.10 malam apabila beberapa anggota polis yang berbasikal di Lebuh Java menahan suspek.
   
"Suspek kemudiannya terjatuh sebelum dia bangun meninggalkan motosikalnya dan melarikan diri sambil dikejar beberapa anggota. Suspek kemudiannya dikesan terjun ke dalam sungai.
   
"Semakan lanjut mendapati motosikal itu dilaporkan dicuri yang laporan tentang kehilangannya telah dibuat di Batu Kawa," katanya ketika dihubungi.
   
Fauzilan berkata, pihaknya menerima maklumat daripada orang awam pagi tadi bahawa suspek dilihat selamat dan berjaya menyelamatkan diri.
   
"Anggota yang dilanggar itu hanya mengalami luka dikening kiri serta siku sebelah kanan dan telah menerima rawatan sebagai pesakit luar di sebuah hospital swasta," katanya. - Bernama


Blog, Updated at: Friday, May 30, 2014

0 comments:

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, hasutan atau unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

Followers

NUFFNANG