Lazada Malaysia

Tembok Mekah Runtuh : 5 Orang Mati

Penguatkuasa Bandar Mekah dalam perbualan telefon menyatakan pihak berkuasa berjaya mengeluarkan 5 mayat yang tidak dinyatakan taraf kerakyatannya yang terlibat dalam insiden kejadian runtuhan tembok disalah satu projek di bandar tersebut.

Difahamkan di Internet mengatakan lebih berdosen mangsa dikatakan tertimbus dalam nahas ini akan tetapi di nafikan oleh oleh penguatkuasa Bandar Mekah.

Dimaklumkan blok penahan dinding konkrit setinggi 15 meter dan lebar hampir 100 meter dikatakan runtuh di sekitar Jabal Al-Kaabah berdekatan projek Lingkaran Pertama di Mekah yang meragut 5 nyawa.

Sehubungan itu Emir Makkah, Putera Mishaal bin Abdullah telah membentuk jawatankuasa teknikal segera untuk mendedahkan sebab-sebab keruntuhan, masalah penguatkuasaan dan pejabat kejuruteraan perunding (neutral) dalam kes ini. - sumber


(kejadian lebih kurang 18 jam lepas) foto dari sumber
Blog, Updated at: Thursday, September 11, 2014

0 comments:

Post a Comment

Pemilik Blog tidak bertanggungjawab terhadap sebarang komen, hasutan atau unsur jenayah yang menyalahi undang-undang Negara. Setiap komen adalah liabiliti peribadi pihak yang membuat komen.

Followers

NUFFNANG